Print logo

Novice

Septum in Modra kartica

02.11.2011

V smučarski sezoni 2011/2012 si še naprej prizadevamo za vaše zadovoljstvo. Pretekli teden smo vas obveščali o vsebini sodelovanja s podjetjem Kompas, d.d., tokrat pa vam predstavljamo sodelovanje s podjetjem Septum, d.o.o..

V podjetju Septum, d.o.o., ki se nahaja na Šmartinski cesti 53 v Ljubljani vam bodo pomagali takrat, ko boste potrebovali hitro, natančno in strokovno diagnozo ob morebitnih športnih poškodbah. Prijazno osebje bo poskrbelo za vaše dobro počutje ob sprejemu, strokovno osebje pa vam bo posvetilo mnogo časa ob diagnosticiranju. Spekter njihovega delovanja je širok in je predstavljen v njihovi BROŠURI (PDF, 3,21 MB), k projektu Modra kartica pa so pristopili ob poznavanju potreb športnikov in v sled navedenega imetnikom Modre kartice nudijo:

20-odstotni popust pri storitvah pregleda z magnetno resonanco (ledvene hrbtenice, vratne hrbtenice, torakalne hrbtenice, rame, komolca, zapestja, kolena, gležnja ali kolka, leže ali stoje);

5,00 EUR popusta pri storitvah ultrazvočnega pregleda sklepov.

Magnetna resonanca G Scan ni posebna le zaradi udobja, ki ga nudi odprti sistem slikanja, temveč je revolucionarna v tem da omogoča slikanje tudi pod obremenitvijo (v stoje ali sede).

Klinične študije so na več primerih dokazale, da so diagnostični posn etki pridobljeni v stoječem položaju razkrile celo skrite okvare, ki se v klasičnem slikanju niso diferencirale.

S slikanjem v stoječem položaju so ključni tudi podatki, ki jih dobimo o biomehaniki sklepa, kar je pomembno pri športnikih. Za slikanje hrbtenice in kolen tako lahko dejansko rečemo, da s slikanjem v stoječem položaju dodamo težo vaši diagnozi.

Magnetna resonanca G SCAN je zaradi svoje oblike primeren tudi za bolnike, ki imajo klavstrofobijo.

CENIK MRI: Redna cena za eno preiskavo z magnetno resonanco je 250,00 EUR,cena za dodatno preiskavo v istem terminu je 150,00 EUR

Magnetna resonanca, ki doda težo vaši diagnozi: G-SCAN, Esaote MRI: hrbtenica, rama, komolec, zapestje, dlan, kolki, medenične kosti, koleno, gleženj, stopalo; Slikanje LEŽE in/aliSTOJE.

Čakalna doba: 0-7 dni

Ultrazvok sklepov:

Ob poškodbah tkiv al i sklepov je prvi ukrep, ki ga svetujejo tudi fizioterapevti, preden začnete s terapijo. Ugotavljajo se morebitne poke, natrganine, kalcinacije... itd. Pri nas lahko opravite: ultrazvok kolena, ultrazvok rame, ultrazvok zapestja, ultrazvok gležnja, ultrazvok mišic, vratnih tkiv,...

Čakalna doba: 0 -7 dni, redna cena: 65 €

DRUGE STORITVE V MEDICINSKEM CENTRU SEPTUM:

KARDIOLOŠKA AMBULANTA, DERMATOLOŠKA AMBULANTA, UROLOŠKA AMB ULANTA, NEVROLOŠKA AMBULANTA, AMBULANTA ZA BOLEZNI ŠČITNICE, PSIHIATRIČNA AMBULANTA, GINEKOLOŠKA AMBULANTA, ULTRAZVOČNA AMBULANTA, MAGNETNA RESONANCA ZA KOSTNO MIŠIČNI SISTEM.Nazaj na vse novice