Print logo

Golf igrišče Diners klub Ljubljana

golf.jpgSMLEDNIK 200, 1216 SMLEDNIK
T. +386 51 623 883, +386 51 262 226
E: info@golf-ljubljana.si         www.golf-ljubljana.si

Oddaljenost od letališča Jože Pučnik Airport: 11.5km
GPS Northing (N): 46.09081, GPS Easting (E): 14.26754

Golf igrišče Diners Ljubljana je najsodobnejše opremljeno privatno golf igrišče v Sloveniji, oddaljeno le 10 min vožnje od letališča Brnik in od centra Ljubljane. Igrišče je bilo odprto leta 2009.
Gostili smo dve evropski prvenstvi (2012 in 2014). Igrišče se uvršča med najbolj urejena golf igrišča v tem delu Evrope. Igrišče se ponaša z izjemnim lesenim klubskim objektom in vrhunsko kulinariko. V letu 2015 bo kandidiralo za izbor top 100 golf igrišč v Evropi.
 
Nahaja se v neposredni bližini Šmarne gore ob lokalni cesti med Pirničami in Smlednikom ter ponuja vse tisto, kar golfisti pričakujejo:

  • lepo urejeno in vzdrževano igrišče z 18 luknjami, poudarek je predvsem na zelenicah, čistinah in udarjališčih;
  • prijazen in profesionalen odnos do gostov;
  • prijeten ambient na in ob igrišču;
  • vrhunsko gostinsko ponudbo;
  • odlično opremljeno golf akademijo;
  • bogato založeno trgovino z golfskimi izdelki.


Arhitekt Golf igrišča Diners Kluba Ljubljana je vse bolj uveljavljen slovenski arhitekt Peter Škofic, ki je v preteklosti sodeloval z nekaterimi znanimi evropskimi arhitekti. Njegovo ime je vse bolj prepoznavno v evropskem golfskem prostoru. S svojimi idejami in znanjem je zasnoval Golf igrišče Diners Club Ljubljana, tako da Slovenija dobiva odlično novo igrišče in izjemnega arhitekta.
 
Igrišče je opremljeno z najsodobnejšim računalniško vodenim namakalnim sistemom znamke TORO, ki je prisoten na večini najboljših golf igrišč v Ameriki. Igrišče bo prav tako vzdrževano z najsodobnejšo TORO mehanizacijo, poleg tega pa je na igrišču urejen tudi TORO servisni center.
 
Golf igrišče Diners Kluba Ljubljana je sestavljeno iz šestih parov tri, šestih parov štiri ter šestih parov pet. Vsaka luknja ima štiri udarjališča: bela, rumena, rdeča ter oranžna (otroška). Na igrišču sta zgrajeni dve manjši jezeri, ki popestrita igranje. Večina lukenj na igrišču je obdanih z gozdnim robom, drugače pa so luknje široke in odprte, kar omogoča užitek pri igranju tudi začetnikom. Za celotno igrišče je značilno, da ima velike, razgibane in hitre zelenice, ki največkrat ločijo začetnike od dobrih igralcev.
Igrišče ima dve ločeni vadišči. Prvo vadišče je locirano neposredno ob klubskem hiši in je namenjeno predvsem ogrevanju pred igro. Ob vadišču bo urejen tudi manjši prostor za vadbo patanja in kratke igre. Vadišče je osvetljeno in je tako mogoče vaditi tudi ob večernih urah. Drugo vadišče se nahaja na drugi strani igrišča ob naselju Brezovec in bo namenjeno izključno uporabnikom golfske akademije. Poleg vrhunskih udarjališč bo ob drugem vadišču urejen tudi največji in najpopolnejši prostor za trening patanja in kratke igre v Sloveniji, ki bo zadovoljil tudi najzahtevnejše golfiste.
 

golf_ljubljana.jpg